Wat is een goed moment op een Personal Assistant in te schakelen?

Is het niet decadent om een PA in te schakelen?

Ja, misschien wel. Maar is dan ook decadent wanneer je een boekhouder inschakelt? ‘Nee, dat is nodig’, zeg je dan waarschijnlijk. Als jouw werkzaamheden jou nu belemmeren om te doen wat je moet doen, dan schakel je hulp in. Persoonlijk vind ik “decadent” een heel denigerend woord. Waarom zou je geen hulp inschakelen wanneer het nodig is? De-ca-dent… Alsof het alleen is voor de allerrijksten is weggelegd om hulp in te schakelen bij de dagelijkse werkzaamheden.

Als ondernemer ben jij zelf in staat om te bepalen, wat een goed moment is om een PA in te schakelen. En welke werkzaamheden je dan wilt uitbesteden, dat bepaal je helemaal zelf. En daarnaast; is er ooit een perfect moment? Ik denk van niet.

Soms moet je het gewoon doen. Stoppen kan altijd nog. Tenminste, dat is mijn motto. 😉

Start before you’re ready!

Ja, investeren is eng. Maar stel nu dat het je meer oplevert. Dat je meer tijd overhoudt om je bezig te houden met klantafspraken, zonder afgeleid te worden door een constante stroom aan e-mails. Of nog even “snel” de social media posts inplannen, maar die niet het resultaat opleveren dat jij voor ogen had? Of de planning in orde maken, terwijl je er zelf niet uitkomt en eigenlijk geen tijd hebt om dit te doen? Als je deze taken door iemand anders efficiënt uit kunt laten voeren, terwijl jij jezelf bezighoudt met zaken die inkomsten genereren, dan is het een investering die zich (meer) dan terugverdient.

Soms komen ondernemers op een punt dat zij het overzicht compleet kwijt zijn. Dat ze meer bezig zijn met de randzaken (denk aan administratie, afspraken over en weer mailen), in plaats van bezig zijn met klanten werven, een training maken of bijvoorbeeld naar netwerkclubs gaan. Wanneer ze zich dit realiseren, dan is dit vaak het moment dat ze een VA of zelfs een PA inschakelen. In eerste instantie, om weer overzicht en daarmee ademruimte te creëren zodat ze zich weer kunnen richten op GROEI! Want dat is wat wij als ondernemer allemaal willen. Groeien met ons bedrijf.

De keuze is aan jou, denk aan jezelf en onderneem tijdig actie. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *